Доц. Цонков: В София европейските средства се усвояват неефективно

NetNews

За съжаление, моят избирателен район е забравен от управляващите на София. Голямата част от инвестиционната програма, както и европейското финансиране се концентрират в централната част на столицата. Това каза доц. Николай Цонков, кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 25 МИР. Той обясни, че БСП в София винаги е настоявала да се обърне внимание и да се благоустрояват периферията и крайните квартали на София.

Цонков иска да покани кмета на София Йорданка Фандъкова в избирателния си район, за да покаже тя какво е направила Столична община за хората там.

„Общината се управлява мудно, бавно и доказателство за това е и построяването на Северната тангента. Тя е важна транспортна артерия, която обслужва както Нови Искър, така и цяла София“, посочи кандидатът за народен представител и допълни, че Северната тангента е от 2015 г., но до ден днешен все още не са пуснати всички проектирани отбивки.

„За краткия срок, в който е в експлоатация тангентата, се наложи тя да бъде ремонтирана заради пропадане на някои участъци близо до с. Требич. От друга страна, липсата на връзки създава неудобство на живеещите там, натоварва движението само в една част на тангентата. Завършени са отбивките при с. Требич и при с. Чепинци. Тепърва трябва да бъдат завършени отбивките към бул. "Вл. Вазов", с. Кубратово и т.н.“, изтъкна Николай Цонков.

Той припомни, че на негов въпрос защо е така, отговорът на Столичната община бил, че са много тежки отчуждителните процедури.

"От една страна, се усвояват неефективно европейските средства, защото не е ясно дали се избират най-важните места в столицата, които трябва да бъдат благоустроени, а от друга, изпълнението е некачествено. С две думи – усвояват се европейски средства заради самото усвояване", категоричен е Цонков.

Според него основната задача на кмета на София е да осигури добри условия за живот, работа и възстановяване на гражданите.

„Това би трябвало да става чрез благоустрояване, подобряване на инфраструктурата, а оттам – и на транспортните връзки на районите и кварталите с централната част на града“, счита социалистът.

„През следващия си мандат като народен представител ще работя с грижа за хората, не само от моя избирателен райони, но и за всички софиянци“, заяви Николай Цонков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия опитва да запази диалога с Италия

Руският посланик в Италия Сергей Разов обяви, че се надява да няма промяна в двустранния диалог, съобщи ТАСС. Той потвърди, че от страната са изтеглени няколко руски дипломати. Дипломатът се надява този епизод да не повлияе на двустранните отношения. Дипломатите бяха изтеглени след разкритието на изземане на държавни тайни. Италиански […]