Дълги опашки от чакащи за ваксинация пред „Пирогов“

NetNews

Дълги опашки от чакащи за ваксиниране срещу коронавирус се извиха пред болница "Пирогов" в столицата. Така множество граждани на София се възползваха се от възстановяването на зелените коридори, обявено от Министерството на здравеопазването по-рано днес, но сред някои от тях възникна и напрежение покрай чакането. Повечето хора са гневни, защото стоят на опашката над час.

Организацията е хаотична – едни болници ваксинират, други – не. Към момента липсва обяснение дали специално обособените пунктове за ваксиниране ще отворят за граждани извън приоритетните групи.

Във Военномедицинска академия в София са разлепени бележки, които уведомяват гражданите, че днес ваксинации няма да се извършват.

От болница "Св. Анна" на свой ред обявиха, че от днес при тях се подновява ваксинирането с препарата на "АстраЗенека" от 16.00 часа. Там приоритетно ще бъдат ваксинирани рисковите групи – учители, социални работници и пенсионери.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Плевнелиев сипе критики по Радев, сподели и голямата си мечта

БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година, заяви Росен Плевнелиев, президент (2012-2017), в предаването „Неделята на NOVA” по "Нова телевизия". Според него между левицата и Румен Радев тлее напрежение "със страшна сила". Плевнелиев изрази увереност, че народът ще избере мъдро предстоящия президент. „Във време […]