Д-р Ивайло Христов: Крият задълженията на болниците (ВИДЕО)

NetNews

Регистрацията на болниците като търговски дружества е основният проблем в здравеопазването. Това заяви в "Студио Хъ" по телевизия 7/8 д-р Ивайло Христов.

Това позволява зад определението на "търговска тайна" да се крие информация не само за дълговете на болниците, не само как се харчат парите на здравните заведения, а дори и парите за заплати за директорите на болниците.

В момента само може да се гадае какви са реалните задължения на болниците, посочи д-р Ивайло Христов. Той припомни, че последната достоверна информация за дълговете на болниците е изнесена на 30 юни 2017 г. от тогавашния здравен министър проф. Петров. Тогава те са близо 480 млн. лв. като 150 млн. от тях вече са били просрочени. Тогавашният здравен министър дори посочва кои болници са във фалит.

През 2017 г. задълженията на УМБАЛ "Александреовска" са близо 16,5 млн. лв. За 4 години по-късно те скачат на 70 млн. лв. по данни на последния здравен министър. Още по темата вижте във видеото…

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проблем с ускорението на новото BMW 5er ще бъде поправен със софтуерен ъпдейт

През последните години от BMW са известни с това, че доста занижават техническите характеристики на автомобилите си и често можем да видим как тестове разкриват по-висока мощност, по-бързо ускорение или по-висока скорост. Подобни случаи видяхме при последните две генерации на М5, при новото М3 и идентичното М4. В случая с […]