Д-р Калъчев: РНК ваксините дават много антитела

NetNews

Около 6 месец е критичният срок за антитела при преболедували COVID-19, каза управителят на медицинска лаборатория д-р Недялко Калъчев в ефира на bTV.

„Имаме колеги, които се бяха заразили през май 2019 г. и към края на януари 2020 г. имаха прилични антитела, но сериозно спадат. При тежко преминалите през коронавируса също се наблюдава силна защита. Трябва периодично обаче да се следи нивото на защитата“, обясни специалистът.

Той добави, че РНК ваксините дават много антитела. Особено при „Модерна“ това се случва и след първа доза, обясни Калъчев.

В международен план вече се върви към стандарти при измерване на защитата. Неофициално се приемат вече 130 международни единици като достатъчно ниво на протективен имунитет, добави експертът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министърът на транспорта да отмени въвеждането на хартиени екостикери

Писмо с искане за отмяна на въвеждането на хартиени екостикери изпрати членът на НИС на СДС и младежки лидер на партията Дончо Златев до министъра на транспорта Росен Желязков. Златев настоява, че от Министерството трябва да предприемат спешни мерки за промяна на Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на […]