Д-р Кацаров: Оценката ми за управлението на ковид-кризата по времето на Борисов е безобразно слаба

NetNews

"След като вече си извоювах правото да имам и агитка, значи съм опасен човек, няколко човека от младежкото ГЕРБ ме посрещнаха на входа на телевизията" .Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров пред БТВ в предаването "Лице в лице".

Припомняме, че днес пенсионираният от него проф. Тодор Кантарджиев обяви, че д-р Стойчо Кацаров е опасен човек, обзет от реваншизъм.

"За мен темата "проф. Кантарджиев" е приключена. Няма път назад. Смятам, че хората като навършат пенсионна възраст, трябва да се пенсионират, в това няма драма. Става дума за пенсиониране от служба в администрацията, няма личен мотив. Не мога да разбера как може да има протести срещу едно пенсиониране". Така обясни действията си по пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев здравният министър..

Оценката ми за управлението на ковид-кризата по времето на Бойко Борисов е безобразно слаба, подчерта д-р Кацаров.

„Анализът, който изготвяме, ще бъде полезен и за следващия министър. Надявам се грешките, които бяха допуснати, да не се повтарят“, коментира още Стойчо Кацаров.

По отношение на болница „Лозенец“, министър Кацаров заяви, че тя има статут, както на всяка друга болница в страната. „Сигналите за нередности, се потвърдиха. Освен това данните за нередности при трансплантации вече са предадени на Прокуратурата. Още по-тежко е положението в Александровска болница. Друго нещо, което ме притеснява са натрупаните 70 млн. лева дългове, които ние и децата ни ще трябва да плащаме. Притеснително е и създаването на фондация, парите от която са давани на частни лица“, коментира Стойчо Кацаров.

„Проблемът не е, че няма кой да извършва трансплантации, а че няма донори. Това е рана в здравната ни система. Аз ще започна промените, но няма да имам време да ги довърша. Няма да се откажа и ще отида докрай“, закани се министър Кацаров.

По отношение на ваксинацията, служебният здравен министър заяви: „Ние сме последни по ваксинации не в последните две седмици, а откакто се правят ваксинации. Дадох приоритет на възрастните хора, защото те умират най-много, отворихме още ваксинационни центрове, ваксини също има. Васксините са безопасни, но не мога да накарам никой да го направи насила“, заяви здравният министър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Серхио Рамос преосмисли и ще остане в Реал Мадрид

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е преосмислил положението си още веднъж и вече е готов да направи сериозен компромис и да приеме предложението на клуба за едногодишен договор и 10 процента намаление на заплатата, изненадващо съобщава “Марка”. Двете страни преговаряха от месеци, но бяха поставени в ситуацията, в която […]