Евростат: Чужденците не искат да живеят в България

NetNews

България не е привлекателна дестинация за живот нито за чужденци от страни от ЕС, нито за такива извън общността. Само 1% от населението на страната са граждани на други страни. Това сочи ново изследване на Евростат за процента на живеещите в ЕС граждани на държави извън общността.

Само 0,9 на всеки 1000 човека са живеещите в страната ни от държава-членка на ЕС (0% от населението), а 13,4 на 1000 от държави извън ЕС (1%).

На 1 януари 2020 г. 23 милиона граждани на държави, които не са членки, са живели в една от държавите-членки на ЕС, което представлява 5,1% от населението на ЕС. В държавите-членки на ЕС живеят 13,5 милиона граждани на друга държава-членка на ЕС, което представлява 3,0% от населението на ЕС.

Най-висок дял чужди граждани живеят в Люксембург (47% от общото население), най-нисък в Полша и Румъния.

Висок дял чуждестранни граждани (10% или повече от местното население) се наблюдава и в Малта, Кипър, Австрия, Естония, Латвия, Ирландия, Германия, Белгия и Испания. За разлика от тях чуждите граждани представляват по-малко от 1% от населението в Полша и Румъния.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вторият вицепремиер на Испания се оттегли

Вторият вицепремиер на Испания Пабло Иглесиас се оттегли от своя пост, съобщи Ел Паис. Решението беше обявено преди няколко седмици. През вчерашния ден той официално се оттегли от поста. Предстои му участие в регионалните избори. Иглесиас ще търси регионалния премиерски пост в Мадрид. Той оглавява движението Подемос. Това е вторият […]