Екатерина Захариева: САЩ подкрепят „Три морета“ с $300 млн.

NetNews

Приветствам решението на Борда на Корпорацията за финансиране на международното развитие на САЩ, който под председателството на моя колега Майк Помпео прие да участва в Инвестиционния фонд на Инициативата „Три морета“ с вноска от 300 млн. долара.

Това написа в профила си във "Фейсбук" вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

С решение на българското правителство от септември т.г. страната ни пое солидарен ангажимент да вложи 20 млн. евро в Инвестиционния фонд на „Три морета“.

Догодина България ще председателства инициативата.

По линия на инвестиционния фонд България вече е предложила за реализиране проекти като разширяването на подземното газохранилище в Чирен, важен елемент от стратегическата енергийна инфраструктура за нас и региона, рехабилитацията на железопътната линия Русе-Варна, изграждането на тунел под прохода „Петрохан“ и строежа на магистрала „Черно море“, свързваща Бургас и Варна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Условна присъда за шофьорка, убила дете в Момчилград

Шофьорка бе осъдена за причинена смърт на пътя, пише 24rodopi. Безработната дама получи условна присъда от окръжните магистрати в Кърджали. Припомняме, че произшествието стана на 28 август м.г. 8-годишно дете бе блъснато от лек автомобил „Пежо“. Момчето изскочило внезапно на пътното платно, на входа на Момчилград. Детето бе откарано в […]