Екоминистерството представи доклад за състоянието на околната среда

NetNews

В Министерството на околната среда и водите представиха Националния доклад за състоянието и опазването на околната среда. В него са засегнати основни тенденции, проблеми и предизвикателства.

Докладът дава информация какво е състоянието на околната среда в страната към 2019 г. Той е изготвен от съвместна работна група от водещи експерти от МОСВ и Изпълнителната агенция по околна среда. Състои се от 16 раздела и вече е приет на заседание на Министерския съвет.

Замърсяването на въздуха в населени места в страната експертите от министерството отдават на битовото отопление през зимата и запрашеността, дължаща се на строителство, недостатъчно почистване или миене на улиците през лятото, както и на интензивния трафик.

От брифинга стана ясно, че има забавени процедури по издаване на комплексни разрешителни. Затова е изготвен график с приоритизиране.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Силна градушка помете села в родопските общини Борино и Доспат

Силна градушка е ударила села в родопските общини Борино и Доспат, голяма част от посевите на местните жители са унищожени, предадоха от Facebook страницата Meteo Balkans. "Все едно зимата се завърна, над 10 сантиметра е покривката, която образуваха ледените късове", споделя кметът на село Буйново Бойко Хаджиев. "Възрастни хора казват, […]