Ето кои избиратели могат да вкарат Божков в парламента

NetNews

Факт е че има потенциал партията на Божков да влезе в парламента. В качествено проучване, в разговор с автентични избиратели на тази партия, на въпроса защо гласуват за тази партия – отговорът на тези момчета бе, че искат да приличат на този човек, който е богат, има много пари.

Има добър живот. Щом той ги има, значи той може да създаде такъв живот и за тях. Той знае как.

Това заяви професор Антоанета Христова в ефира на "Пресечна точка" по Нова ТВ, коментирайки възможността партията на бизнесмена с 19 обвинения да влезе в следващия парламент.

"Това е много интересна тема за анализ. Как младите хора избират и каква им е ценностната система? На практика тази партия няма сериозна идеология и сериозни политики. Там се гласува за нещо друго. Зададох си въпроса на себе си – Кой е отговорен за това, че тези момчета гласуват така?

Според мен това са другите политици. Когато политическите партии не отчитат тази огромна група 18-29 години извън интелектуалните момчета и момичета в София. Когато те не отчитат, че те живеят в един друг свят, не отчитат тяхната потребност, не отчитат формирането им на ценности, как да се учат да правят отговорни избори, се получават такива резултати.

Вторият отговорен са родителите. Те по никакъв начин не са разказали историите как се случват нещата, на кой да се вярва. Явно има скъсана нишка. Това са родителите на поколението моето и по-малките от мен. Това поколение е жертва, а и силно, защото хвана най-тежкия период на прехода. В някои групи, не навсякъде. темата е много сериозна", каза още Христова.

Дали Попов е дошъл доброволно или не, това ще стане тепърва ясно, каза още тя.

"Връщането му е знак, потвърждаващ тезата, че той и Божков няма смисъл да са извън България. Повдигнатите обвинения са поръчкови. Присъствието му показва, че той няма какво да се страхува, връщайки се в България.

Обвинението срещу него е едно – че е член на ОПГ. Дано по-бързо прокуратурата да стигне по бързо до смисъла на деянието. Защото член на същата група бе съпругата на Божков. Там трябваше тя осем месеца да бъде държавна под стража, но бе пусната без обвинения", заяви на свой ред Радосвет Радев.

По важният въпрос, по неговите думи, е, че в България с решение на Съда на ЕС на 10 март постанови решение, от което следва, че никоя държава от Европейския съюз вече няма да изпълнява заповедите, издадени от прокурор в България, докато страната не промени закона така, че да бъде осигурен съдебен контрол върху тези прокурорски актове. Липсата на този регламент създава райските места, където защитата от екстрадиция се предпочита.

"Г-н Бобоков не отиде в никакво убежище. Сега, миналата седмица срещу него са свалени всички обвинения. Има доброволно екстрадиране. По една проста и важна причина. Когато правиш този акт, експулсиращата страна може да договори условията при които ще предаде лицето.

Двете страни са договорили първите 15 дни от процедурата на Попов", разкри още Радев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германия дарява 30 млн. дози ваксина на бедните страни до края на годината

Германия ще дари до края на 2021 г. до 30 милиона дози ваксина на програмата КОВАКС – световна инициатива за разпределяне на ваксини за бедните страни, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Франс прес, предаде БТА. "От германска страна сме готови да дарим 30 милиона дози ваксина на […]