Ето от кога ще може да се ваксинираме при личните лекари

NetNews

Пациентите без здравни права ще могат да се ваксинират, просто трябва да се обърнат към РЗИ. Това заяви категорично в сутрешния блок "Денят започва" на БНТ д-р Николай Брънзалов, представител на БЛС и член на ваксионационния щаб.

Ние изпратихме едно писмо за конкретика, защото в четвърта фаза, според ваксинационния план, който следваме, трябва да се включат и т.нар. рискови пациенти и искаме малко повече яснота, да ни се даде отговор на няколко въпроса, обясни д-р Брънзалов.

Милиони хора по света вече са ваксинирани, не е да няма информация, а към нас въпросите от хора със съпътстващи заболявания са много. Около 77 000 души са ваксинирани у нас, до момента страничните явления са много малко, категоричен е д-р Брънзалов.

В началото на март би следвало да започне ваксинацията. Ще има доставки на съответните количества ваксини. Това е най-важният етап, тъй като до момента бяха ваксинирани само целеви групи, обясни още д-р Брънзалов.

Призовавам пациентите за точност и акуратност, защото 100% ще бъдат давани часове, за да не се стига до струпване на хора пред кабинетите в ДКЦ-тата. Много ще зависи от пациентите, аз се радвам, че пациентски организации са готови да помагат чисто логистично.

Личен лекар не може да откаже да ваксинира пациент, това е част от неговите задължения, подчерта д-р Брънзалов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Инспектират ремонта на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора

Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) ще инспектира как протича ремонтът на автомагистрала "Тракия" в отсечката между Чирпан и Стара Загора. "Призовавам да се говори експертно по темата, а не знайни и незнайни герои да развиват теория на строителството. Нашата роля тук е да проверим какво се случва". Това заяви […]