Жители на село Герман излязоха на протест (СНИМКИ)

NetNews

Няколко десетки жители на село Герман проведоха вчера протест, блокирайки кръстовището на ул. Патриарх Герман и Околовръстен път. Конкретните им искания са няколко. Въпреки че разширението на Околовръстен път стигна и до Герман и е нещо позитивно, дългогодишните проблеми на селото остават нерешени, казнат протестиращите и излагат исканията си:

На първо място, разширяване на германската 180 ДГ "Зайченцето бяло".

На второ място, което отново касае нашите деца, ние искаме детски и спортни площадки в селото.

На трето, но определено не и по важност, германци искаме незабавно в селото ни да се изгради канализация – нещо, което ни се обещава от години от представители на Столична община, начело с кметицата Йорданка Фандъкова.

Изключително актуално и важно наше искане е разглеждането на казуси и дела на жителите на Герман да продължи да се провежда в Софийски районен съд, а не някъде около София, както искат във Висшия съдебен съвет и са на път да реализират идеята си.

В исканията си нямаше как да подминем нашето желание в Герман най-после да има чистa природа, чисти и асфалтирани улици с изградени тротоари и обезопасени шахти, а също така и шумоизолиращи панели на Околовръстен път, завършват от протестния комитет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кейт не издържа и скочи на Меган: Това е унизително

Вече две седмици интервюто на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри остава една от най-обсъжданите теми в международната преса. Много известни личности вече изразиха отношението си към скандалните твърдения на семейството, което се отказа от кралските си задължения, а принц Уилям трябваше да коментира обвиненията на Меган и […]