Забраняват джиповете под Седемте рилски езера

NetNews

Забранява се нерегламентирано и безконтролно движение на джипове под Седемте рилски езера от 1 юли до края на септември. За това се обявиха на среща, свикана от кмета на Сапарева баня Калин Гелев и представители на МОСВ, на НП "Рила", Регионалната дирекция по горите, Полицейското управление – Дупница, ДАИ, от Териториалното поделение на НАП. Изключение са прави за линейки, пожарни, горска техника, съобщи БНР.

Движението на джипове, които повече от 20 години превозват нерегламентирано туристи и багаж към езерата и печелят добре, да се забрани, като заповедта за това трябва да е на Регионалната дирекция по горите.

Всяко лято по социалните мрежи се появяват снимки, на които се виждат джипове по единствения път от бариерата при началната станция до 17-я стълб на седалковия лифт. Туристите, които ги ползват, плащат по 15 лева на клиент.

Контролът дали джиповете спазват забраната е на рейнджърите на НП "Рила". А в по-долната част на трасето – на горската стража и на полицията.

Общината в Сапарева баня няма правомощия да ги спира и контролира, казва Гелев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова от Разград: Увеличението на доходите ще помогне и на хората, и на икономиката

„За нас най-важното, първото от първите неща, са доходите на хората. Бедността нараствао отчайващо, нарастват неравенствата, ковид кризата е раждала всеки ден в България по един нов милионер. А в същото време близо половин милион български семейства са изтеглили от банките влоговете си от по 1000 лева – пари за […]