Започна учението „Balkan Sentinel 21“ в Ново село

NetNews

Тактическото учение с бойни стрелби "Balkan Sentinel 21" беше открито с официална церемония на учебния полигон "Ново село". В него участват военнослужещи от България, Грузия и САЩ, съобщи Министерството на отбраната.

Участниците бяха приветствани от бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61-а Стрямска механизирана бригада.

"Учението "Balkan Sentinel 21" е едно от серията свързани учения "Defender Europe 21", което дава възможност за усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост в национален и съюзен формат", посочи ген. Дешков.

"Съвместното изпълнение на задачите ще бъде ярка демонстрация на професионализма на военнослужещите от България, Грузия и САЩ и на готовността ни да споделим общи ценности, опит и знания", допълни той.

По думите му, учения като "Balkan Sentinel 21" ("Балкански страж 21" – б.р) дават възможност за подобряване на цялостната координация със съюзниците и партньорите и за изграждане на единство с тях.

В маневрите на полигона "Ново село" ще се включат до 600 военнослужещи от Сухопътните войски на България и до 250 участници от Сухопътните войски на САЩ и Грузия. Сред основните цели на "Balkan Sentinel 21" са повишаване на оперативната съвместимост и задъблочаване на сътрудничеството с коалиционните съюзници от НАТО и със страните-партньори. Цели се и разширяване на способностите за планиране и водене на настъпателни действия по време на мобилна отбрана с партньорите, както и интегриране и ефективно управление на придадените формирования.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 24.05.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Желанието ви да диктувате положението не винаги среща положителен отклик в лицето на човека срещу вас. Може би е време да потърсите нови методи за взаимодействие. Телец Ще ви се струва, че има нещо, което пропускате и това няма да ви дава спокойствие. Използвайте деня, за […]