Заразени отказват да се изследват

NetNews

„Броят на новите случаи на COVID-19 и на смъртността не намаляват с очакваните темпове след въвеждането на нови мерки, защото има скрита заболеваемост. Има заразени хора, които предпочитат да не се изследват и не позволяват да ги обхванем – да ги карантинираме“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

„Хората смятат, че са безсмъртни, докато не прекрачат прага на болницата, тогава разбират, че не са безсмъртни“, коментира още проф. Балтов.

Спешната болница „Пирогов“ е едно от местата, на които ще започне имунизацията срещу коронавируса още на 27 декември. В лечебното заведение вече има хладилник, който може да поддържа температура от минус 70 градуса, каквато е нужна за съхраняването на първите очаквани ваксини на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

В лечебното заведение ще има и денонощен кабинет за хора, които евентуално ще имат алергични реакции на ваксината, пише btvnovinite.bg. Директорът на „Пирогов“ обяви, че би се ваксинирал първи, но тъй като е преболедувал вируса, чака инструкциите от ЕМА кога е препоръчително да се имунизира.

Според него страхът от ваксините е пореден от антиваксърската кампания, която стартира преди кампанията в подкрепа на ваксините и фалшивите новини, породени от конкуренцията между компаниите, които пускат на пазара препаратите за имунизация.

Проф. Балтов е убеден, че този проблем скоро ще бъде преодолян. По думите му хората, които не са в първите групи за ваксинация у нас, ще могат да се имунизират след средата на март.

Ваксините ще ни позволят да живеем нормално след около 6 месеца, след като се създаде колективен имунитет, надява се директорът на „Пирогов“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мая на Магапаса се появи по бельо (СНИМКА)

Бившата половинка на Магапаса – Мая лъсна по бельо в социалните мрежи и прикова погледите с прелестите си. 47-годишната брюнетка показа завидна форма и стегнато тяло и смая феновете си. Изкусителният кадър на Мая обикаля виртуалното пространство само дни, след като бившата ѝ половинка обяви радостната новина, че става баща […]