Захариева: Изборът на дата за изборите е недоглеждане от страна на Радев

NetNews

Правим всичко възможно, за да осигурим броя на секциите, които по принцип сме осигурявали за гласуването на българите в чужбина. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по бТВ.

Има време до изборите, тепърва ще се посочват адресите за гласуванията, каза тя.

Всички държави са изключително предпазливи, заради новите щамове. Във Франция, Германия, Великобритания, Испания и Италия има повече българи и е важно да се открият секции извън официалните представителства, заяви Захариева.

По думите ѝ недоглеждане от страна на президента или на екипа му е избирането на датата 4 април, когато е Великден по католическия календар.

Датата избрана от президента няма да допринесе за висока активност на вота, каза тя.

Разбрах датата на изборите от телевизиите, допълни тя.

В България да се влиза с отрицателен PCR тест се реши от щаба, посочи тя.

Ваксините са доброволни и те трябва да останат такива, каза Захариева. Ако се въведе изискване за задължителна ваксина при пътувания, това ще доведе до увеличаване на конспиративните теории, а не до повече доверие, смята тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Huawei показа сериен електромобил с пробег от над 1000 км

Cyrus обяви пускането на първата в света електрическа кола Seres SF5 Free Expedition Edition, базирана на универсалната платформа Huawei DriveONE, представена през ноември 2020 г. Новият автомобил може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и да измине над 1000 км (NEDC) с едно зареждане на батерията. […]