Защо ноемврийските сметки за парно са по-високи

NetNews

Ноемврийските сметки за парно вече са факт. Оказва се, че има близо 30% повишение на консумацията на топлинна енергия през месец ноември 2020 г., в сравнение с този от предходната годината.

Причините за по-високата консумация са няколко, обясни в "Денят започва" по БНТ Вирджиния Калчева от Топлофикация София.

Основна причина според нея са значително по-ниските температури за периода в сравнение с ноември миналата година. Близо с 4,4 градуса е бил по-студен този ноември в сравнение с миналата година. Средната температура за ноември 2019 г. е била около 9 градуса, а за този е била 5,3 градуса.

Застудяването тази година започна по-рано, което наложи и по-ранно стартиране на отоплителния сезон. На 28 октомври тази година стартира отоплителният сезон, а миналата година – на с 5 ноември, т.е. тази година има 4 дни повече с отопление.

Друг важен фактор за по-високото потребление е, че много хора минаха на работа в домашна среда, а учениците са в дистанционна форма на обучение.

Сметките са в пряка зависимост от индивидуалното отопление, затова не може да се отчете с колко по-високи ще са сметките, обясни Калчева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няколко недостатъка на автоматичната скоростна кутия при работа през зимата

Известен факт е, че автомобилите с "автоматик" са по-скъпи от версиите с "механика", въпреки това те отдавна се продават много по-добре. Особено когато става въпрос за големи градове, където трафикът и задръстванията са ежедневие. През зимата обаче автомобил с автоматична трансмисия може да поднесе редица неприятни изненади и трябва да […]