Земеделец пред Комисията по ревизия: Носеха кюлчета злато на премиера

NetNews

Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова е оказвала натиск върху крупен бизнесмен, зърнопроизводител, предаде БНР.

Обвиненията направи самият той пред Временната парламентарна комисия по ревизия на работата на правителствата през последните 10 години. Той изнесе информация за редица случаи на политически рекет от страна на приближени до властта по време управлението на кабинета в оставка.

Заседанието на Комисията за ревизия и проверка започна в отсъствието на депутатите от ГЕРБ с изслушване на сигнал на крупен земевладелец, зърнопроизводител, останал анонимен, който обяви, че министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова е отправяла телефонни заплахи срещу него:

„Това се случи през септември 2020 г., като ми звъни Петя Аврамова: „Спри, бе! Спри да купуваш земя, бе! Спри или ще те дам на нашите прокурори“.

И още от твърденията на анонимния предприемач. Той твърди че разполага с видео – доказателства че, снимките от спалнята на премиера в оставка Бойко Борисов, на които се виждат златни кюлчета, са истински:

„Няма такава Мата Хари. Това момиче ни разказа. Тя е направила снимките. На един рожден ден на нашия премиер, Иван Пилето носи малко кюлче на премиера. После идва един от най-богатите хора в България, занимава се с минно дело, и носи голямо кюлче…“.

Близо час след твърденията на бизнесмена на заседанието дойдоха и депутати от ГЕРБ, които остро възразиха, че комисията не е свикана по надлежния ред и е в нарушение на парламентарните правила. Според ГЕРБ адресатът на подобни твърдения е прокуратурата, а не Народното събрание:

„За пореден път каните хора, които не сте представили, че каните. Можехте да си направите труда да ни кажете, че ще провеждате комисия. Защо този човек не е пуснал сигналите в Прокуратурата. Вие си правите каквото искате в това Народно събрание“, каза Маноил Манев от ГРЕБ.

Час и половина след началото на заседанието министърът в оставка Петя Аврамова се появи, за да опровергае обвиненията срещу нея, че е оказвала политически натиск:

„Този човек е поканен тук, не знам срещу какво, да говори лъжи. Не го познавам и никога не съм го виждала. Никога не съм разговаряла с него и никога не съм му се обаждала по телефона“.

Председателят на комисията Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ обяви, че до момента постъпилите сигнали за властови злоупотреби са над 75, а работата на комисията продължава в петък с разглеждане на сигнал за подпорната стена на плажа Алепу.

"Каним госпожа Петя Аврамова, която днес не беше изслушана, по темата "Автомагистрали", "ВиК Холдинг" и "Национална програма за саниране" на изслушване в петък".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП: Опропастиха възможността да се преизчислят пенсиите

„Има такъв народ“, чрез председателката на парламента, ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ опропастиха възможността днес да се вземе окончателно решение за преизчисляване на всички пенсии, което ние внесохме в парламента. Нека българските граждани да знаят истината, че тези парламентарни групи ни подкрепиха на първо четене абсолютно лицемерно и със съзнанието, […]