Иван Гарелов с интересна прогноза за изборите

NetNews

"Предизборната кампания не е започнала, а вече е изчерпана", каза пред БНР журналистът Иван Гарелов и обясни, че вече не работят традиционните средства – дебати и излагане на позиция, което се дължи на силната изнервеност на партиите.

Според него тези избори се очакват с такова напрежение, каквото имаше в началото на демократичните промени в България: "Това се дължи на факта, че по-голяма част от българското общество е недоволно от това управление и смята, че ако то бъде свалено, може би благоденствието на народа ще стане на по-високо равнище".

Журналистът изказа мнение, че много голяма част от хората, които казват, че ще гласуват за ГЕРБ, са убедени, че това не е правилният път, но "те вече са част от тази система, която им гарантира доходи, макар и не съвсем по правилата": "Това прави несигурен крайния резултат в деня на изборите. От изравняването на силите на двете големи партии, които си противостоят (ГЕРБ и БСП – б. р.), води до това, до което се домогва ДПС – съставяне на някакво правителство на националното единство".

Гарелов смята, че управлението е неадекватно и не може да се справи с елементарни неща: "Един ден ни убеждава, че едната ваксина не е подходяща за възрастните хора, а на следващия – било взето решение тя да се поставя. Явно това е по политическо съображение, защото предстоят избори".

Коментарът на журналиста за състоянието на БСП преди изборите беше, че тя е твърде заета със себе си: "Стои назад, но е стабилна, за да може със своето представяне на изборите да обърка сметките на някакво правителство с патерици, което ще бъде много нестабилно".

По думите му Слави Трифонов е избрал правилното поведение – да не се появява: "За него е достатъчно да изнесе два-три големи концерта и той ще обере протестния вот. Те не искат да управляват на всяка цена и понеже няма да са първа политическа сила, ще предпочитат да играят ролята на силна опозиция, която да завладее общественото мнение до такава степен, че то после да я потърси на следващи избори".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пламен Димитров за отварянето на заведенията: Решението не е добро

Когато растат заболелите и починалите, а оздравелите намаляват, най-логичното е, че решението за отварянето на дискотеките и заведенията не е най-доброто. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод новината от днес, че на 1 март врати отварят заведенията и игралните зали, […]