Иван Сотиров: Незаконен е павилионът, захранван от тока, убил момчето

NetNews

Поставянето на павилиони се прави, след утвърдена схема, след това трябва да има схема за включване и да има договор с ЧЕЗ. Не ми изглежда законно включен този обект. Това заяви бившият зам.-кмет на София Иван Сотиров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

За постоянния обект, документацията, за издаване на разрешително, е по-сериозна. Процедурата е изключително ясна. Би трябвало в районната администрация да се съхраняват документи за този обект, добави той.

Експертът и бивш директор на ЕСО Иван Айолов заяви, че трагедията показва в какво състояние се намираме. Наблюдаваме едно безкрайно прехвърляне, което не отговаря на истината. Дали ще се захрани постоянен или временен обект, процедурата е една и съща. Подава се заявление, прави се предписание, проект, съгласуване и изпълнение и приемателна комисия.

По думите му в случая имаме незаконно включване. „Ако имахме заземяване на металната рамка нямаше да се стигне до фаталния инцидент. Този, които е изпълнявал тази тръбна мрежа би трябвало да носи отговорност“.

Сотиров обясни как се извършват проверките на такива обекти. „Нямам физическа възможност да се проверява всичко. Проверка се прави преди пускане на обекта, след което отговорност носи собственикът на павилиона“. Това е частен павилион, който е включен от ЧЕЗ. Големият проблем е, че собствениците, на незаконни обекти започват обжалвания и се крият, като по този начин пречат на общината да влезе във функцията си“, оплака се бившият столичен кмет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Франция глоби Гугъл

Франция обяви глоба за дъщерни компании на Гугъл, съобщи ТАСС. Решението е заради неправилно поставяне на рейтинги на хотели. Множество собственици и управители са оспорили поставените рейтинги. Глобата е от 1.1 млн. евро. Ирландски и френски дъщерни фирми са се съгласили да платят глобата. Одитът е за 7500 хотела. Информацията […]