Иван Таков: Столична община няма жилищна политика

NetNews

Столична община няма жилищна политика. Към момента има под 9 000 останали общински жилища при над 12 000 чакащи. Това каза общинският съветник от „БСП за България“ Иван Таков по повод доклад относно откриване на процедура за приватизация и определяне на метод за извършване на приватизация на обекти общинска собственост.

„Това е поредният доклад, който буди недоумение. В него са включени за приватизация обекти, някои от които са подходящи за строителство на нови общински жилища. По размери проблемът с общинските жилища е голям, колкото този с местата в детските градини“, обясни Таков.

По думите му изготвяната в момента нова наредба за този тип жилища ще отвори още ветрилото за хората, които могат да се възползват от правото на общинско жилище.

„От години сме против парцели, подходящи за строителство на общински жилища, да бъдат приватизирани. Два от тях – в район „Люлин“, са особено подходящи“, счита общинският съветник от БСП.

Таков обясни и че за един от терените в район „Люлин“ има сключен договор за наем през 2017 г. за 10 години. „Не мога да разбера защо се лишаваме от приход и бързаме да продадем този терен, след като до края на договора за наем остават още 7 години“, попита социалистът.

Той поиска и повече информация дали включеният в доклада самостоятелен обект в „Подуяне“ се продава само той или със земята.

„Не мога да подкрепя този доклад“, категоричен беше Иван Таков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Lexus се похвали с продажба на 2 милиона електрифицани коли

През 2005 година на пазара се появява Lexus RX400h, като това е едно от първите хибридни предложения на пазaра, както и може би най-разпространеният електрифициран SUV за това време. Сега 16 години по-късно, японската компания може да се похвали с над 2 милиона продажби на електрифицирани автомобили, като в това […]