Идва мразовита зима: До -15 градуса ще сковат България

NetNews

„Очертава се януари да бъде с температури над това, с което сме свикнали. Времето ще бъде по-топло, но това не означава, че през второто десетдневие на месеца няма да има няколко дни с истински зимни температури”, каза климатологът Симеон Матев в сутрешния ефир на NOVA.

По думите на климатолога се очакват температури до минус 15 градуса, но застудяването няма да продължи повече от 10 дни. През първия месец на годината ще има и по-топли, но и нормални за сезона дни, което е обнадеждаващо за останалата част на годината, която според поверието се определя от времето през януари.

Времето в планините ще е чудесно за разходка в съботния ден. През следващите дни се очакват превалявания, които над 1500 метра височина ще са от сняг.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ПСЖ официално назначи Почетино, той заяви: Щастлив и привилегирован съм!

Френският шампион Пари Сен Жермен официално обяви Маурисио Почетино за новия треньор на тима. Той наследява на поста освободения на Коледа Томас Тухел. 48-годишният специалист се завръща на „Парк де Пренс“, където игра в периода 2001-2003 година. След това той подписа и с друг френски тим – Бордо. Договорът на […]