Изборните книжа от столицата отиват на 4 места

NetNews

След приключване на гласуването в София избирателните списъци, протоколите, бюлетините и другите книжа и материали ще се предават в зала „Арена Армеец“, където ще бъдат разположени 23-та и 25-та районни избирателни комисии, съобщи БНР.

В зала „Асикс Арена“, бившата „Фестивална“, ще бъдат предавани книжата в 24-та районна избирателна комисия. В Интер Експо център ще се приемат протоколите от София – област. Заради отчитането на машинното гласуване е възможно да има забавяне, прогнозира Полина Витанова – секретар на 23-та районна избирателна комисия:

"Ще има затруднения при попълването на протокола, както и след това – при приемането му – по отношение на преглеждане на данните, сравняване и евентуално отстраняване на грешки. Тъй като сега за първи път във всички секции ще има машини – на територията на нашия МИР има само три секции, в които няма да се осъществи машинно гласуване, протоколът изглежда по коренно различен начин. Това допълнително се забави и попълването, и преглеждането му, и приемането, както и при евентуални отстранявания на технически грешки".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Начев: Четвърти пик на вируса няма да има

Четвърти пик на коронавируса няма да има, стига ваксинацията да върви по план. Това прогнозира проф. Генчо Начев в ефира на Нова телевизия. Според него всичко зависи от това и колко са преболедували те и ваксинираните. Въпреки това дори и да има нова вълна, тя ще бъде много лека. Той […]