Избраха временен кмет на Стражица

NetNews

Общинският съвет в Стражица избра Георги Бянов за временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а по-рано през деня Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета Румен Павлов. До решенията се стигна след избирането на Павлов за народен представител от БСП в 46-ия Парламент, съобщи БНР.

Георги Бянов е заместник-кмет на Стражица по регионалното развитие. За неговия избор за временно изпълняващ длъжността кмет председателят на Общинския съвет Илиян Маринов заяви:

„С 16 гласа за, един не гласува, беше избран инж. Георги Бянов. Финансовото състояние на община Стражица е стабилно, изпълняваме си проектите в график“.

Досегашният кмет на Стражица Румен Павлов беше шести в листатата на БСП за България за Великотърновски избирателен район и със събрани 1393 преференции става народен представител заедно с водача на листата Явор Божанков.

Датата за частичните избори за кмет на Стражица ще бъде обявена с указ на президента в тримесечен срок.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тайните на двореца! Принц Хари публикува мемоари в края на 2022 година

Негово кралско величество принц Хари, херцог на Съсекс, пише мемоари за живота си и ще ги пусне на пазара в края на 2022 г., съобщи в понеделник британската издателска компания Penguin Random House LLC. Внукът на кралица Елизабет Втора добави, че той пише книгата "не като принц, какъвто бях роден, […]