Излезе нова заповед, касаеща учебния процес на българските ученици

NetNews

Всички ученици от 1. до 12. клас ще са в режим на обучение от разстояние в електронна среда от понеделник до 31 март. Това гласи заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев. Тя е подписана днес в съответствие с разпоредбата на здравния министър за мерките по отношение на новия локдаун в държавата.

Заповедта на просветния министър обаче не дава отговор на въпроса как ще се учи на 1 и 2 април – двата дни, които остават между локдауна и началото на пролетната ваканция.

Разпореждането от днес е за онлайн обучение за 10 дни на учениците от дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма, включително провеждането на учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити в училищата и центровете за подкрепа на личностното развитие. То трябва да се осъществява "доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата за информационните и комуникационните технологии".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Спас Спасков: Ново затваряне може да има и след изборите

„Няма да можем да се справим с нарастващия брой случаи на заразените за 10 дни, но пък ще можем да облекчим натоварването на болниците“, коментира пред БНР доц. Спас Спасков, бивш директор на „Пирогов“. „Това ще доведе до намаляване на броя на заразените и по–тежко боледуващите, а за пандемията като […]