И БЛС защити проф. Кантарджиев

NetNews

Управителният съвет на Български лекарски съюз (БЛС) е силно озадачен и изненадан от начина, по който проф. Тодор Кантарджиев беше освободен като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Това се посочва в позиция на съвета, оповестена от пресцентъра.

"Българският лекарски съюз е категоричен, че освобождаването на проф.Тодор Кантарджиев по този начин, на фона на огромните му заслуги в борбата с пандемията, не е наградата, която той заслужава за достойно извървяния професионален път", отбелязват от съюза.

"Проф. Тодор Кантарджив е изключителен професионалист, доказан специалист в своята област, дългогодишен директор на НЦЗПБ. Уважаван, както от колегите си, така и от цялото българско общество", се казва в позицията.

"Случилото се е особено огорчаващо на фона на 30-те и повече години от живота си, които проф. Кантарджиев отдаде на структурата към Министерство на здравеопазването, на фона на неуморния труд и огромния му принос за борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от COVID-19 у нас. Неслучайно и Български лекарски съюз на последните престижни награди на медицинската гилдия, отличи проф. Кантарджиев в специалната категория "Борба с пандемията – Ковид 19", посочват още от съюза.

По-рано през деня пресслужбата на Министерството на здравеопазването съобщи, че директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф.Тодор Кантарджиев е освободен от поста си поради навършване на пенсионна възраст. На този етап Центърът ще бъде ръководен от проф. Ива Христова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Необичайно студена пролет в Европа

Изминалата пролет е била най-студената в Европа за последните осем години, съобщи Ди Велт. Средната температура в периода между март и май е била 0,45 градуса под средната. Данните сравняват температурите за периода от последните тридесет години. В повечето европейски райони са измерени под средните температури. Изключение правят страните в […]