И втори съд пусна Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина

NetNews

И втори съд разреши на бургаския общински съветник Бенчо Бенчев да се лекува в чужбина.

Днес Окръжният съд в Бургас потвърди решението на Районния съд, с което е отменена забраната му да напуска страната.

Според Окръжния съд първоинстанционния съд е положил необходимите усилия за изясняване на обстоятелствата по делото и е направил обосновани изводи за фактическата обстановка. Приел е, че е основателно искането на подсъдимия за разрешаване да напуска страната, като е изложил подробни мотиви за решението си на базата на надлежно приети медицински документи.

Въззивната инстанция счете, че районният съд обосновано е направил извод, че подсъдимият е показал безупречно процесуално поведение – не е бил причина за отлагане на делото и несъобразяване с предходните определения на съда, с които временно на подсъдимия е било разрешавано да напуска пределите на държавата. Съобразил е също, че спрямо Бенчев по време на досъдебното производство е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 50 000 лева, която е достатъчно тежка за престъплението, за което е обвинен, и която сама по себе си постига целите на мярката за неотклонение.

По тази причина съдът е приел, че забраната за напускане на страната е излишна предвид процесуалното поведение на подсъдимия, както и нуждата от лечение и правото му да избере къде да бъде лекуван.

Така взетата мярка създава допълнителни физически и психологически травми на подсъдимия и към настоящия момент е вече неадекватна и неоправдана, предвид неговото безупречно процесуално поведение, посочват от съда.

Решението е окончателно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Льоклер: Нямаме шанс за титлата при конструкторите

Пилотът на Ferrari Шарл Льоклер заяви, че отборът му няма да има сили да се състезава за титлата при конструкторите през сезон 2021 във Формула 1. "Ще се опитаме да подобрим резултатите в сравнение с миналата година, но не трябва да очакваме чудеса. Трябва да сме реалисти. Не мисля, че […]