Йотова: Борисов да каже защо толкова го е страх от служебно правителство

NetNews

Служебният кабинет ще се случи само ако се изчерпат всички възможни варианти, а това съвсем не е така. Очевидно от този вариант се страхуват най-много в политическа партия ГЕРБ и техните съюзници в коалицията. Това каза в предаването "Неделята" по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Само ГЕРБ говорят за служебен кабинет, президентът говори за служебен кабинет само като конституционно задължение. Бойко Борисов сам трябва да отговори защо толкова го е страх от служебен кабинет. Той все още отговорност като министър-председател в оставка, а и като председател на ГЕРБ, заяви Йотова.

Днешната му пресконференция ми приличаше по-скоро на време за лично обяснение. Въпросът не е, че има план за възстановване устойчивост, а какво пише в него. В някои държави от Европейския съюз този план беше обсъден още миналата година. Топката се тупкаше до до последно, за да се крие този план не само от българските народни представители, а и от българската общественост. Това е един много особен документ и си заслужава много сериозна дискусия. Този план трябва да мине през българския парламент, а по-нататък да се опитаме да го защитим и пред Европейката комисия, посочи вицепрезидентът.

Тя коментира и заявената подкрепа от страна на БСП за втори мандат за президентската двойка. Много отдавна имаме подкрепата на българските социалисти и смятам, че през изминалите 4 г. доверието между нас нарасна още повече. Нашата цел е да върнем държавността, каза още Илияна Йотова.

По думите ѝ, на евентуални нови избори БСП ще повиши изборния си резултат, а ГЕРБ ще губи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мусолини правел животниски секс с 4 дами на ден

Бенито Мусолини е обожаван от италианците, а лидерите на страните по света се отнасят с уважение към него. Уинстън Чърчил го нарича „римски гений“ и дори Махатма Ганди го хвали за страстната му любов към народа му. На диктатора не му липсва и женско внимание. Клара Петачи, наследница на богато […]