Калоян Паргов: Каузата на Вапцаров е свята

NetNews

Каузата на Вапцаров е свята! Днес, повече от всякога, имаме нужда да отдаваме почитта си към паметта на личности като поета-антифашист, жертвали себе си за свободата на България. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов по повод 111-ата годишнина от рождението на Никола Вапцаров.

Той, заедно с президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, племенницата на поета Мая Вапцарова и граждани, се поклони пред паметника на Вапцаров, дело на Никола Шмиргела и поднесе цветя.

„Днешната дата е повод да се преклоним пред един българин, отдал живота си на борбата срещу фашизма, а гениалното му творчество, преведено на повече от 90 езика, е част от световното литературно богатство“, посочи Калоян Паргов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Александър Маринов за спора около изборите: Търсят под вола теле

Всякакви интерпретации са възможни за датата на изборите, заяви пред Радио „Фокус“, политологът Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава. „Няма никакво значение на коя дата ще са изборите. У нас има склонност да се правят бакалски сметки и да се търси под вола теле. Ако изборите се […]