Каракачанов за циганската интеграция: Бюрократите от Брюксел не са прекарвали дори час в гето

NetNews

Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че не е притеснен дали партията му ще премине 4-процентната бариера на предстоящия парламентарен вот, насрочен за 4-и април, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Каракачанов беше на посещение в Националния военен университет в старопрестолния град, където бяха почетени 148 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Там вицепремиерът прие почетния караул и поздрави възпитаниците на висшето учебно заведение, след което раздаде и награди от конкурс за есе, посветен на Левски. По-късно министър Каракачанов ще се включи и в общоградските чествания в центъра на града.

Пред журналисти той коментира също, че няма как Валери Симеонов и Веселин Марешки да „вземат“ от гласовете на ВМРО.

Относно протестите в софийския кв. „Факултета“ във връзка с починалото след токов удар момче, той прогнозира, че подобни проблеми могат да се избегнат само ако малцинственото население у нас бъде интегрирано.

„Преди година и половина съм предложил концепция за интеграция, в която няма никаква дискриминация и силови методи. Всичко минава през образованието, социалната политика, създаването на трудови навици и навици за уважение към другите. В момента се оправдава част от това население за незачитане на обществения ред и всички нередности, които вършат. Това не дава резултат. Нормалното е да се подходи както трябва, а не както пишат различни бюрократи от Брюксел, които не са прекарвали дори час в гето. Проблемът ще се реши през училището, през труда и през уважение към закона“, категоричен бе Каракачанов.

На въпрос кои са каузите, които могат да обединят политиците днес, той отговори, че това трябва да са решаването на демографския проблем у нас – с намаляващото и застаряващо население; създаване на сигурна държава – с гарантирани структури за сигурност, армия, полиция; развитие на икономиката на България с акцент – подобряване на условията за работа в земеделския сектор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Здрав бой между шофьори на улица в Пловдив (ВИДЕО)

Двама шофьори се сбиха зрелищно от северната страна на пътното платно на моста на Герджика в Пловдив, става ясно от видео, публикувано в социалната мрежа Facebook и споделено от Glas.bg. По всяка вероятност след размяна на реплики напрежението между водачите на бус и лек автомобил е ескалирало и е прераснало […]