Кардиолог за COVID-19: Във война сме! Лечението е малко ефективно

NetNews

Лечението срещу COVID-19 е малко ефективно. Трябва да се предпазим преди да се стигне до навлизането в тежката фаза на заболяването. Тези методи са лесни – носенето на маски, физическата дистанция, хидроксихлорафинът и ваксините. Трябва да обединим физика, химия и биология, това би помогнало на много хора. Това заяви в ефира на Нова телевизия кардиологът доц. Яна Симова от Българския кардиологичен съюз.

Що се отнася до хидроксихлорохинът той е стар и познат медикамент, които дори не е и скъп, уточни тя.

"Ние сме на една война. Всичко, което може да се използва ефикасно и безопасно, то трябва да се използва. Много е тежко, когато видиш един млад човек, който е бил здрав, а сега скенерът показва един изяден бял дроб, то знаеш, че трябва да направиш всичко, за да му помогнеш, но понякога нещата са необратими", категорична е доц.Симова.

Тя разказа, че е прекарала коронавирус и е взимала хидроксихлорохина. "В практиката ни се е доказала една схема: Един месец се пие, после един месец се почива – по първоначален план, после стеснихме паузата до 15 дни почивка. Аз така го приемах. Изкарах една асимптомна инфекция. Вече съм ваксинирана, имам антитела" каза специалистът.

По думите ѝ медикаментът е ефикасен и е доказал безопасността си и при бременни жени.

"Основно се нарушава сърдечният ритъм и се нарушава артериалното налягане след прекарването на коронавируса. Всичко ще помогне и ваксина, и лекарства. Трябва да използваме всички възможни средства", повтори кардиологът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ирландия не я чака нищо добро

Географски Ирландия е в северозападния край на ЕС, но покрай Брекзит тя без да иска, се оказа в самия му център: републиката е единствената, която има сухопътна граница с Обединеното кралство, ако не се смята по-скоро незначителната отвъдморска територия Гибралтар. Краят на преходния период на 31-и декември ще доведе до […]