Каролев: Време е икономиките да се отворят наново

NetNews

Дали ще влезем в еврозоната и кога ще въведем еврото зависи от тези, които ще ни пуснат. Ние сме малко непостоянни. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ икономистът Владимир Каролев.

Според икономиста Стоян Панчев е добра идея да забавим влизането в еврозоната. Можем да последваме примера на Дания, които са вече от две десетилетия в ERM 2. Има опция да не бързаме в сериозната криза, в която се намираме, добави той.

Когато има криза, не е задължително държавите да харчат огромни пари. В такива условия трябва да се дават пари на някои бизнеси, които затварят, но не трябва да се следва призива "харчете колкото се може повече". По този начин имаме по-големи задължения в бъдеще, посочи Каролев.

Време е икономиките да се отворят наново, въпреки че е ясно, че COVID-19 няма да изчезне скоро и това ще доведе до нарастването на броя на заразените. Колкото по-рано политиците разберат, че трябва да се отворят бизнесите, толкова по-скоро ще се възстанови световната икономика. А пък, който го хване вирусът, трябва да се лекува, подчерта Владимир Каролев.

Повечето бизнеси не желаят просто да получават помощи и да не функционират, а искат да работят, посочи Стоян Панчев.

По думите му увеличаването на заплатите в публичния сектор и повишаването на пенсиите е по-скоро грешка, тъй като увеличава бъдещите задължения.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво трябва да знаем за бързите залози?

Освен с налагането на повече иновации и възможности за потребителите, за да бъдат успешни букмейкърите, трябва да бъдат и оригинални в предлагането на различните свои бонуси и игри. Когато някоя функционалност е достатъчно атрактивна, за да грабне вниманието на хората, то те се завръщат в сайта с желанието отново да […]