Католиците в България не са против датата на изборите

NetNews

"Ние уважаваме решенията на компетентните органи и не е наша работа да ги коментираме или да участваме в тях. Католиците винаги са били активни граждани и се надяват на добър диалог и взаимно сътрудничество с всички институции в България".

Това заяви говорителката на междуритуалната епископска конференция на Католическата църква в България Ива Михайлова.

"Църквата и държавата действат на два различни плана. Църквата не се бърка в делата на държавата и държавата не се бърка в делата на църквата. Всеки католик, бил той свещеник или светско лице може да изрази своята лична позиция. Това обаче не е позицията на католическата църква в България", сподели още Михайлова няколко дни по-рано.

От своя страна арменската общност в България излезе с призив към президента на страната Румен Радев датата на изборите да бъде сменена. На 4 април 2021 година арменците също празнуват Великден.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напрежение между кмета на „Тунджа” и областния управител заради транспорта

Проблемът с обществения транспорт в община „Тунджа” предизвика напрежение между кмета на общината Георги Георгиев и областния управител на Ямбол Димитър Иванов. Двете институции си прехвърлят топката кой носи отговорност за решаването на задълбочаващата се криза с обслужването на автобусните линии в селската община.