Километрична опашка пред столична аптека заради лекарството „Ивермектин“

NetNews

Истинска лудост настъпи в четвъртък в София за лекарството Ивермектин, което според куп специалисти в света, включително и родни, помага и в трите фази на COVID инфекцията. Пред една от столичните аптеки се изви невиждана опашка, сподели очевидец, цитиран от "Марица".

Той също отишъл да се запаси, тъй като има заразени познати. Но като видял опашката, моментално запалил колата обратно към дома.

"Аз такава опашка не бях виждал от мачовете на националите през 1994 година", споделил мъжът.

Лекарството е предназначено за лечение на краста и други болести, предизвиквани от паразити при животните. У нас се продава свободно, но не е разрешено за употреба от хора във вид на хапчета, а само като крем. Заради положителните отзиви при лечение на COVID-19 Ивермектинът буквално изчезна от пазара. Баровци се снабдяват по нелегален начин, макар да има доста съмнения, че някои хапове от Турция са фалшиви.

Между софийския хайлайф се разменя рецепта за метода на прием, като се говори, че ефектът е очеваден. Според почитателите на лекарството то не се въвежда все още масово, защото струва лев-два, а не стотици или хиляди левове като другите илачи на тема коронавирус.

За ефекта на това лекарство се заговори още през април в Австралия. Оказа се, че у нас го произвежда компанията на Кирил Домусчиев. Тя е подала молба да бъде сертифицирано и за ползване от хора, като се очаква разрешение през януари и тогава ще тръгне масово към аптеките.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лоши новини на Острова помрачиха Коледата на Уилям и Кейт

През последните няколко дни се носят ужасни новини на Острова. Страната е огнище на нов щам на коронавируса, заради което властите въвеждат нови и по-строги ограничителни мерки. Това означава, че много жители, които са планирали да прекарат Коледните празници или поне уикендите извън градовете или страната, ще бъдат лишени от […]