Кметът на Варна: Добре сме финансово

NetNews

Община Варна е успяла да се справи с последиците от пандемията и състоянието ѝ остава стабилно, въпреки намалените приходи и предприетите социални мерки в подкрепа на бизнеса и хората. Това заяви за Радио Варна Иван Портних-кмет на морската столица.

Той каза още, че общината приключва годината без просрочени задължения.

„Общината се намира в добра финансова кондиция. Изпълнението на бюджета през първото деветмесечие показва, че сме успели да осигурим условия за социалните си функции. Доказателство затова е, че за втори път Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) в края на ноември потвърди кредитният рейтинг на общината. Той остава равен с този на държавата, със стабилна перспектива“, каза Портних.

„Прогнозата е, че Варна ще продължи да показва стабилни финансови резултати и добра кредитоспособност в краткосрочен и средносрочен план, дори в тези по тежки условия от гледна точка на бюджета, общината е в изключително добра стабилност, за да може да си позволи и инвестиционни програми с финансови инструменти“, добави той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Наш футболен отбор изкачи най-високия връх на Беласица на Коледа по маратонки

Футболният отбор Калабак (Самуилово) покори най-високия връх в планината Беласица и то на Коледа – връх Радомир (2029 метра), пише "Пирин Спорт". До 1942 година той е носил името Калабак, преди да стане Радомир в чест на бъргарския цар Гаврил Радомир. Местните обаче и до ден днешен си го наричат […]