Кметът на София издаде заповед за прекратяването на Луковмарш

NetNews

Луковмарш отново премина по софийските улици за поредна година. Под засилена полицейска охрана бе почетена годишнината от смъртта на генерал Христо Луков.

Мотото на траурното шествие бе "Ние не капитулираме", а организатор е Български Национален Съюз.

От Столична община съобщиха за БНТ, че шествието отново не е съгласувано с нея, а единствено поднасянето на цветя пред дома на генерал Луков на улица "Тракия", където има паметна плоча. Любопитното е, че организаторите внесли искането за поднасянето на цветята още през ноември 2019 година.

Организаторите съобщиха, че им е връчена заповед от кмета, с която нарежда да не се провежда шествие, защото то не е съгласувано с общината и им се дава възможност да направят поклонение пред къщата му. Организаторите добавиха, че от полицията ги призовали да стигнат до там на малки групи, но все пак те се отправиха на шествие.

Още в началото на февруари прокуратурата е поискала забрана за провеждането на Луковмарш.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Професор Мирчев: Очаквам центристка коалиция около БСП

"ВМРО колкото печелеше, толкова и губеше от взаимодествието си с други патриоти. След изборите ще видим къде ще бъда те. Те имат особена устойчивост и негативите не се отразяватна резултатите им", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS политологът проф. Михаил Мирчев. "За Слави Трифонов ще […]