Кметът на Ямбол, преболедувал коронавируса: С Ивермектин се подобрих значително

NetNews

Кметън на Ямбол Валентин Ревански е един от многото срещнали се с коронавируса. От портала Kmeta.bg го потърсиха за едно по-различно интервю, свързано с COVID-19 и начина, по който можем да се справим с него.

– Господин Ревански, готова ли е Вашата община да се изправи пред очакваната трета вълна на коронавируса?

– Да, готови сме да реагираме по отношение на това, което трябва да направи община Ямбол. Винаги сме казвали, че лекарите от областната болница може да разчитат на нас. Помагали сме с дарения, предоставяли сме общински жилища за медицински специалисти. И ще продължим да го правим, когато се налага. Детайли по този въпрос може да сподели директорът на МБАЛ „Свети Панталеймон“ д-р Рунков, когото уважавам много като лекар специалист.

– В края на миналата година Вие се сблъскахте с коварния вирус. Тежко ли беше?

– За съжаление много хора се сблъскаха с тази болест. В първите дни на заболяването бих определил симптомите като средно тежки, но след прием на съответните медикаменти състоянието ми се подобри значително.

– Как се лекувахте? Споменахте за „вълшебното“ действие на Ивермектин.

– Да, така е. Публично споделих за това как ми подейства Ивермектин. Медикаментът ми беше предоставен от мой близък. Искам да подчертая, че е важно приемът на лекарството да става, след като бъде проведена консултация с медицински специалист.

– Предполагам, че сте се съветвали със специалист и не сте го приемали на своя глава?

– Разбира се. Консултирах се с д-р Милена Янкова, която е родом от Ямбол, но практикува в столицата. Тя ми обясни за медикамента и как може да бъде намерен. Под нейно ръководство започнах прием на лекарството в продължение на три дни. Нейният съпруг, тогава болен от COVID-19, също използваше Ивермектин в съчетание с антибиотик.

– Колко време след започване на приемането му се усети положителният ефект?

– На втория ден след приема вече нямах температура и се чувствах значително по-добре. Единствено имах болки в гърлото, които намаляха, след като използвах гранофурин.

– Ивермектин вече е на пазара в България. От полза ли ще е в битката с COVID-19?

– На този въпрос е най-добре да Ви отговори медицински специалист. Това, което аз споделих, са мои лични впечатления, които, надявам се, могат да бъдат от полза за хората.

– Смятате ли, че държавата закъсня с т.нар. зелена светлина за лекарството?

Не искам да давам такава оценка. Имам лично мнение по въпроса, но предпочитам да не го казвам публично. Но да, аз го използвах, преди да бъде одобрено.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атомната индустрия може да произвежда 1/3 от британския водород

Атомната индустрия може да осигури една трета от необходимия водород на Великобритания до 2050 година, стана ясно от водородна пътна карта, съгласуваната от Британския съвет по атомна индустрия (NIC), предаде Bloomberg. В документа се посочва, че големите и малки атомни реактори чрез електролиза могат да произвеждат т.нар. зелен водород. В […]