КНСБ: „Александровска“ работи добре, няма нужда от промени в ръководството

NetNews

"Като синдикат сме силно притеснени от действията, които стават в момента с Александровска болница – една от най-старите и стабилни болници, в която работят всички структури и се обучават студенти. Тази болница бе и на първа линия от самото начало на пандемията от COVID-19". Това се казва в декларация на Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ.

"Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обяви, че финансовите загуби на Александровска са в размер на 68 млн. лева. Всички служители са получавали работните си заплати, няма съкращения или неплатени отпуски. Работили са по един от най-добрите Колективни трудови договори на болница в страната, сключен между синдикатите и ръководството на болницата" продължава текстът на декларацията.

"Задълженията, за които се обвинява ръководството, са плод на неглижирани години наред трудности пред университетските болници. Здравеопазването има нужда от реформа, но не трябва да се започва с чистки", добавят от КНСБ.

От синдиката са категорични, че промяната на ръководството без сериозни доказателства за злоупотреби и вина не е необходима, защото ще донесе сътресения в работата на лечебното заведение, ще затрудни лечението на пациентите и обучението на студентите.

"Присъединяваме се към призива на нашите синдикални членове и към колектива на болницата да се прекратят тези медийни внушения, пишат синдикалистите.

"Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването. Нека ги подкрепим да работят спокойно и ползотворно в името на пациентите!", завършват от КНСБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руските туристи тръгват към българските курорти

Руското правителство днес е разрешило на местния туроператор ‘‘Пегас туристик‘‘ да започне чартъри до България. Това обяви за TravelNews Румяна Юксел. Тя е представител на Аква Тур Бг. Очаква се полетите до българското Черноморие да тръгнат от края на юни. Първите планирани са до Варна. Те са от Перм, Оренбург, […]