КНСБ иска необлагаем минимум колкото минималната заплата и 15% ДДС

NetNews

Необлагаем минимум колкото минималната работна заплата и въвеждане на ставка от 15 процента за ДДС, за доходите на физическите и за юридическите лица. Това предлага КНСБ на старта на предизборната кампания. От синдиката за пореден път лансират визията си за промени в данъчната система, чиято цел е постигане на по-голяма справедливост. Преди дни най-големите икономики в света от Г-7 се споразумяха за глобален корпоративен данък от поне 15 на сто, припомни пред БНР икономическият експерт на синдиката Любослав Костов:

"Средната ставка на корпоративен данък в ЕС е 22%, средно за света е 23%, в България е 10%. Единствената страна с по-нисък данък печалба е Унгария – там е 9%. Така че, сами трябва да си направите сметка дали трябва и колко сме закъснели да направим това нещо. Защо 15? Точно заради това още миналата година го направихме и го казахме, и се радваме, че сега се случва и този дебат".

От синдиката настояват за ежегоден средногодишен ръст на заплатите до 2025-а година от 12,5 процента, а на минималната – със 17,5%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова представи на Рашков доказателства, че е подслушвана

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова предостави на вътрешния министър Бойко Рашков доказателства за прилагането на СРС към екипа на партията. Пред журналисти тя обяви, че офисът на "Изправи се.БГ" е бил подслушван в продължение на месеци. Манолова обясни, че едната преписка е по чл. 95 – подготовка за участие […]