Кои бюлетини ще се считат за недействителни

NetNews

За какво да внимаваме, когато попълваме изборната бюлетина, за да не се счита за недействителна, обясни пред БНР Соня Иванова, секретар на Районна избирателна комисия – Видин.

"Недействителни са бюлетини, които нямат два поставени печата на гърба, недействителни са тези, върху които вота е отбелязан с химикал пишещ с различен цвят от синия, недействителни са тези бюлетини, на които номера на бюлетината не отговаря на номера на кочана.

Недействителни са тези, върху които има зацапвания, тези, върху които е написано нещо – символи, знаци, както и тези, които не са отбелязани със знака Х или V, както и тези, които са отбелязани с този знак, но той излиза от квадрачето, така че да навлиза в квадратчето за друг кандидат, така че да не може да се определи каква е била волята на самия избирател".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цяла неделя дъжд и сняг

Код оранжево и код жълто за проливни валежи са обявени в почти цялата страна, предаде БНТ. Причина за усложнената валежна обстановка у нас са два средиземноморски циклона. През нощта първият вече се изтегли на изток-североизток. В часовете преди обяд в западната половина от страната валежите ще отслабнат, на места и […]