Кои мерки отпадат от 1 април

NetNews

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи днес, че учениците ще се върнат в училище от 12 април по график, който ще бъде изработен съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев. Децата ще се завърнат в детските градини и яслите от 5 април. Това заяви на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Вчера с много експерти коментирахме какво трябва да се случи занапред. Най-високо натрупване на мнения има за връщане на учениците от 12-ти април в училище. Децата ще се върнат в детските градини и яслите на 5-ти април", каза той.

"От 1-ви има предложение фитнесите да работят с 30 процента капацитет. Най-вероятно това ще бъде факт в заповед, която ще издам. Засега не предвиждаме мероприятия на закрито да се провеждат до края на април", посочи Ангелов.

Моловете и големите магазини няма да бъдат отворени от 1 април. Обмисля се отваряне на ресторантите само с открити градини. Нощните заведения остават затворени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Костов и семейството му ще гласуват машинно за ДБ

„Аз и цялото ми семейство ще подкрепим кандидатите на ДСБ в листите на Демократична България. Ние сме улеснени, защото при нас водач на листата е председателят на партията Атанас Атанасов. Нашият избор е категоричен и не подлежи на никакви колебания и съмнения“, заяви бившият премиер Иван Костов в онлайн интервю […]