Коледните чудеса се случват в Добрич

NetNews

Истинско коледно чудо споходи семейство Анита и Бисер Манолови от Добрич, които през лятото на 2019 година загубиха своя син. Тогава 18-годишният Дилян, който се ражда след много трудности, се удави в морето край Поморие. Преди дни – на 15 декември, те се сдобиха с рожба – на бял свят се появи синът им Владислав. Момченцето се роди със секцио, с тегло 3800 грама и дължина 52 сантиметра, съобщи местният сайт Pro News Dobrich.

"След като изгубихме Дилян беше много трудно. Буквално седмици след това двамата със съпругата ми решихме, че няма смисъл да се окайваме. Не че са спрели сълзите ни от сутрин до вечер, но решихме да си имаме друго дете", споделя бащата.

Фаталният ден е 15 юли 2019 година, понеделник. Бисер и Анита отиват да видят за пет дни Дилян – възпитаник на Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич, който е шеф аниматор в голяма хотелска верига в Поморие. Предни години е бил аниматор в Златни пясъци, много му е харесвало и много се е забавлявал, макар че склонностите му са били насочени към компютрите, програмирането, визуалните ефекти. Така беше решил – хем да разгледа Южното Черноморие, хем да си изкара два хубави месеца с приятели, споделя бащата.

Във въпросния ден Дилян взема семейния автомобил и разхожда екипа си из Поморие. След това отиват на плаж. Влизат в морето около 17.30 часа със свои колеги – момче от Словакия и две момичета – едното от Украйна, другото негова съученичка от Езикова гимназия. Тогава става голямата трагедия – водата завлича Дилян навътре в морето и той изчезва.

В четвъртък морето изхвърля трупа му. Дилян е погребан в затворен ковчег. Бащата споделя, че до три месеца е трябвало да получат информация за разследването от полицията, но и до ден днешен никой не ги е потърсил.

"Дилян се появи много трудно на бял свят като раждане", споделя Бисер. Веднага след като се женят с Анита ѝ откриват аневризма на мозъка. Дават ѝ два-три процента да оцелее. В Добрич акушер-гинеколозите са категорични, че жената не трябва да ражда.

"Обясниха, че при най-малкото напъване тази аневризма може пак да се повтори, въпреки че е оперирана", обяснява съпругът на Анита.

Въпреки че е крехка, съпругата му има силна психика, забременява и на 28 години ражда Дилян.

Преди Анита да забременее с Владислав семейството пак тръгва по лекари, за да се прецени дали тази аневризма няма да се активира отново. Над един месец са правени консултации, изследвания и прегледи в Добрич, Варна и най-вече в София при проф. Габровски. В крайна сметка лекарите казват, че може да се пристъпи към ин витро. Насочват се към столицата, откъдето им казват, че процедурата трябва да бъде направена до една година, защото Анита наближава 50.

Това става в болница "Надежда" при д-р Георги Стаменов, който им дава най-голям процент вероятност процедурата да е успешна. Мария Георгиева – координатор на Фондация "Искам бебе" в Добрич, и създателят на организацията Радина Велчева са хората, които в началото ги насочват, съдействат им за час, тъй като там се чака шест месеца за да получиш такъв.

"Бяха дълги месеци на пътуване, с много лечения, прегледи, изследвания постоянни в София, надбягване с времето", разказва още Бисер.

За семейството е доста тежко, особено с обстановката заради коронавируса. Дори в един момент им се налага да пътуват с разрешение за напускане на Добрич и за пребиваване в София. Така идва април, когато казват, че Анита е готова за ин витро.

"Срещу Коледа се случват чудеса и на нас се случи чудото Влади", казва бащата.

След добрата новина той написа във Фейсбук:

"Добре дошло, щастие на име Влади! Жив и здрав, благословен и окрилен! Бъди пример за подражание, бъди светъл лъч в живота на близки и приятели, какъвто беше батко ти Диди, когото винаги ще носим в сърцата си! Обичаме те и ти благодарим, че дойде при нас, слънчице, дар безценен на мама и тати и на всички нас! И помни – имаш уникални родители, невероятни – силни, смели и много добри хора! ❤️❤️❤️".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обявиха кога излиза продължението на "Игра на тронове" (ВИДЕО)

Добри новини за феновете на "Игра на тронове" долетяха от стрийминг платформата HBO Max. През следващата година започват снимките по дългоочакваната предистория на сагата "Къщата на дракона". Новите епизоди са базирани на романа на писателя Джордж Р.Р. Мартин "Огън и кръв", пише Metro, цитиран от DarikNews. От HBO и HBO […]