Кольо Колев: Колкото и процента да вземе ГЕРБ, коалиция с тях няма да има

NetNews

Политиката е изкуството на диалога, а не чертаенето на тънки червени линии, това каза социологът Кольо Колев за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ по повод функционирането на служебното правителство. Той каза, че за сега виждаме само впечатляващите им СВ-та, но след време „по-делата им ще ги познаете“, добави той като открои за истински важно изчистването от некадърните и корумпираните от институциите.

Според него това няма да стане за ден, но пътя е този.

Кольо Колев допълни, че малко здрав политически бой не е задължително нещо лошо, а напротив, това може да доведе до политическо отрезвяване и опит за търсене на допирни точки за създаване на работещо управление. Той каза, че за сега на предстоящите избори вижда повторение на резултатите в различни пропорции, но съотношението на силите – същото. За това според него начинът на мислене на политиците трябва да се промени. За социолога те до сега са чертаели само разделителни линии, което не е в ничий интерес. Трябва да се търсят допирни точки, за да се състави едно работещо управление. Такова управление е сигурно, че не може да бъде с участието на ГЕРБ, категоричен е Кольо Колев.

„Единственото сигурно е, че коалиция с ГЕРБ не може да има. Няма значение от резултата на ГЕРБ, колкото и процента да вземат на изборите. Те са фактор извън картинката и не участват във формулата на управление. От тук насетне единственото, което може да се направи, това е широк експертен кабинет, подкрепен от БСП, ДПС или Патриотите. Може би звучи абсурдно, но това е решението за експертно функциониращ кабинет“ допълни социологът, като отново наблегна, че начинът на мислене на политиците е, който трябва да се промени, за да се изгради работещо здраво управление, търсещо изкуството на възможното, за да е възможен и здрав кабинет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кой ще купува тази година ваканционните ни имоти

През миналото лято се очерта тенденция към нарастване броя на българите, които се насочват към ваканционни имоти по морето. Тенденцията ще се засили през тази година, отбелязват анализатори. Основната причина за това е пандемията. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че и много руснаци също решават да се разделят […]