Кошмарен пътен трафик към морето заради ремонта на АМ „Тракия“

NetNews

Кошмарен е трафикът към морето по автомагистрала „Тракия“. Заради ремонта край Стара Загора стотици автомобили са в капана по обходния маршрут през село Ракитница. Преминаването отнема повече от три часа.

Проблемът със задръстването в посока Бургас е започнал около 9:00 часа сутринта. Макар ситуацията да се е подобрила леко към обяд, заради ремонта на „Тракия“ край Стара Загора трафикът се отбива на пътен възел „Чирпан – Изток“ и минава по стария път от София към морето, през селата.

Край село Ракитница е неговата критична точка. Тук пътят е тесен, а поема цялото пренасочено движение и в двете посоки. Има легнали полицаи и ограничение на скоростта. Затова и по традиция, особено през почивните дни, се образуват километрични колони.

Попадналите в капана на задръстването споделят, че 20-километровата отсечка от Чирпан до Ракитница се е пътувала в най-добрия случай за 40 минути. А в шофьорските групи в интернет има публикации на водачи, които споделят, че средната скорост, с която са се движели, в района на обиколния маршрут на ремонта на „Тракия“, е била 3 километра в час. И в цялата тази напрегната ситуация, в интернет се появиха снимки от задръстването с надпис „Спа Ракитница – свободни места няма“.

В момента движението в посока Бургас се нормализира, но продължава да е интензивно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА не се отказва от желанието си да привлече един от най-големите футболни таланти у нас

ЦСКА не се е отказал от трансфера на считания за най-голям роден талант Димитър Костадинов. Сделката дори е на една ръка разстояние, като най-вероятно ще бъде завършена през следващата седмица. Това ще позволи на младия халф да се присъедини към лагера на „червените“ в Австрия, пише „Мач Телеграф“. Единствената пречка […]