Красимир Каракачанов: Шпионажът е една от най-древните професии

NetNews

Шпионажът е една от най-древните професии. Това заяви пред Радио „Фокус“ – Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод шпионския скандал. Той допълни, че шпионаж ще има, докато има и „любопитни“ държави.

„А знаете, че държавите винаги ще са любопитни. Всеки ще иска да научи тайните на другия, да има информация повече за другия и то такава, която е специфична и не е публична. Винаги ще има опити за придобиване под една или друга форма на такава информация.

Това, че една държава се е опитала да проникне в структури на сигурността в България и донякъде е успяла е факт. Но е факт също така, че през последните 6 месеца проблемът е бил под контрола, на ДАНС, на Военното разузнаване, а така също и под наблюдението на Прокуратурата.

И след 6 месеца наблюдение на въпросните лица, до изясняване на пълния състав на групата, която работи по събирането на тази шпионска информация в полза на чужда държава, е организирана акция по задържането на всички участници“, допълни Каракачанов.

Той заяви, че оттук нататък досъдебното производство трябва да установи, каква е степента на вина и кой, с какво точно е виновен, за да може Съдът да издаде необходимите справедливите присъди.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Масов бой на любителски турнир по футбол (ВИДЕО)

Масовите сбивания по време на аматьорски мачове започнаха да стават все по-често явление по футболните терени и то не само в България, а и по света. Поредният случай беше регистриран в Москва по време на любителски турнир. В 56-ата минута на полуфинала на първенството „Urban League“ играчът на "На футболе" […]