Красимир Янков: Българите не живеят толкова добре, колкото са очаквали след промените

NetNews

Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката с „Левия съюз за чиста и свята република“. Коалицията, обединяваща няколко формации е регистрирана от ЦИК и ще участва в изборите.

"През 1997 година е една от първите цветни революции. Един преврат, инспириран и с вътрешни, и с външни процеси. Ако изследвате целия период на управлението на Жан Виденов, ще видите, че той като министър-председател е направил всичко възможно да защити националния интерес на България и на българския гражданин". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Красимир Янков, председател на "Българска прогресивна линия", която е част от новосформираната коалиция.

"Не искам да говоря за миналото, защото съм по-съвременен политик. Но изследване на този период е направено 20 години по-късно. Ясно е, че държавата е обрана чрез приватизация, която не е правена от правителството на Жан Виденов. В момента българите не живеят така, както са очаквали с тези демократични промени. Включително и след 2007 година, когато ставаме членове на ЕС с надеждата, че ще бъдем равноправни европейски граждани. Сега е време, в което трябва да се говори за политика, такава, каквато е необходима за бъдещето", подчерта Янков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Явор Божанков: Обнадежден съм от работата на служебното правителство

"Санкциите за лица и фирми от страна на САЩ са положителен знак, негативното е, че не се справихме сами с тези проблеми", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Явор Божанков, водач на листата на БСП във Велико Търново. БСП се бори за промяна в съдебната […]