Критикуват България в евродоклада за Скопие

NetNews

Евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, сред които Таня Файон и Тонино Пицула, както и от Зелената партия Тинеке Стрик, са внесли поправки в годишния доклад за Северна Македония, в които представители на българското правителство са обвинени в „провокативни изявления по исторически въпроси“, засягащи страната, като "българските власти се призовават да се въздържат от подобни изявления въпреки продължаващата предизборна кампания в България“.

Информиран източник уточни за "Хоризонт", че става въпрос за инициатива на отделни евродепутати, а не за позиция на целите групи. Български евродепутати от групата на социалистите ще се опитат да убедят колегите си да изтеглят тези поправки на заседание утре.

Докладчикът за Северна Македония в Европейския парламент Илхан Кючюк ще даде пресконференция в четвъртък, когато документът ще се дебатира в пленарна зала.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Минчев: България е опасно пробита откъм защита на своите интереси

„Шпионският скандал е скандален заради това, че група от 5-6 човека може да функционира в Министерството на отбраната, да доставя секретна информация на руското посолство и това да бъде вършено почти открито. Този скандал е индикатор, че интересите на Русия са доста добре представени в българското общество. Те влияят и […]