Крум Зарков: Не виждам интрига за подкрепата за втори мандат на Радев

NetNews

Днес се разгоря спор в Народното събрание по повод увеличаването на вноската на България в бюджета на Европейския съюз. Заместник-председателят на БСП Крум Зарков заяви, че те са искали от правителството много повече информация за позициите, които са защитавали, как се е стигнало до това решение.

"Решението беше взето и беше подложено а ратификация и беше ясно, че ще мине. Това, което се опитваме да направим е да проведем дебат вътре в Народното събрание за поведението на България в ЕС. Дебатът за собствените ресурси е дебат за това какъв искаме да е Съюзът. Собствените ресурси не са само вноската на държавите, вноската е само част – към ЕС отива част от ДДС, отива част от митата. Всъщност това е въпросът за какво с ЕС може да прави самостоятелно или не", поясни Зарков пред БНТ.

Ние можем да направим много повече за Съюза и за себе си, а не просто да чакаме подаяние и това беше основата на нашия дебат днес, аргументира се депутатът от БСП.

Зарков коментира и внесените промени на Закона за извънредното положение в частта за преходните и заключителни разпоредби: "Какво е общото между извънредното положение и реформа на хазарта? Защото това се прави в този закон. Първата разпоредба е наистина за извънредното положение, става дума да се подпомогнат обшините по определен механизъм. Това е една разпоредба. Следват още 8, в които се променят данъчни закони, държавния бюджет, Закона за хазартаи кой знае какво още".

От БСП възразяват този метод на работа, когато се изполва една тема, за да се прокарат куп неща, които нямат нищо общо.

"А защо се прокарват така, а не по нормалния ред? Всеки народен представител има право да внесе тези предложения. Защото някой не иска да се видят истинските мотиви зад това и те нямат нищо общо с кризата", заяви Зарков.

Според него големият проблем с мерките е в тяхната стабилност и устойчивост.

Крум Зарков коментира и заявката на президента Радев за втори мандат преди парламентарния вот.

"Президентът се заявява като ясна алтернатива и посочва своя политически път, който е да продължи своя престой в Президентството. Струва ми се, че трябва да бъде поздравен, освен това е логично, имайки предвид обществената подкрепа, с която той се ползва. Във всичко, което каза президентът, БСП се разпознава, много неща от тях ние сме инициирали. Става дума за два много ясни независими един от друг, но с ясни позиции политически субекти – президент и БСП, които са основната институционална опозиция а това правителство", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП.

И категорично заяви, че не вижда никаква интрига в този въпрос.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Да не казваме на Русия какво да прави

Добре е да не се опитваме да казваме на Русия как да действа. Това обяви някогашният външен министър на Латвия Янис Юрканс, цитиран от РИА Новости. Парламентът на Латвия излезе с резолюция в четвъртък. В нея призовава за освобождението на Алексей Навални. Юрканс призовава страната да не се опитва да […]