Кюстендил отново ще има градски транспорт

NetNews

Общественият транспорт в Кюстендил се възстановява след 30 години от спирането му. Това е заложено в новата транспортна схема на общината, която ще се гласува от съветниците в сряда, информира БНР. Сред местните превозвачи се коментира и идеята за възстановяване на автобусната линия до Босилеград, Сърбия.

Новата транспортна схема предвижда и градски автобус до 12-хилядния ромски квартал "Изток", който сега се обслужва от така наречените "диви", нерегламентирани, таксита, след като до квартала не се движи градски автобус, каза зам.-кметът по финансите на общината Надя Каратова.

"Затова има "сиви" таксита, защото няма градски транспорт. За да отговорим на обществения интерес, можем да предприемем и други стъпки и ако местните превозвачи решат, че не искат да возят в града, ще измислим нещо друго. Например, можем да създадем собствено общинско търговско дружество, което да се занимава с градския транспорт".

Дали ще бъде пусната отново и автобусната линия Кюстендил-Босилеград, която се изпълняваше най-активно и при Югоембаргото:

"Това е международна линия съгласно българското законодателство. Ако някой превозвач има намерение да отвори такава линия, държавата в лицето на Държавна агенция "Автомобилна администрация" му утвърждава разписанието и той започва да функционира", посочи Каратова пред националното радио.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жена получи токов удар във влагалището при секс върху механичен бик (ВИДЕО)

Жена, която яздела диво механичен бик с партньора си, в крайна сметка е получила токов удар във влагалището си. Служителката в бар Лиза решила да тества бика и да пробват върху него това-онова с гаджето си, като настроили бика на най-ниската скорост, но не след дълго експериментът ги отвел до […]