Кючюк и Бучковски единодушни: Стените нямат място между държави съседки

NetNews

По време на срещата двамата са обменили идеи за продължаване на процеса по възстановяване на доверието между двете държави, като според Кючюк Северна Македония се нуждае от политическа стабилност и силен проевропейски дневен ред, които ще гарантират продължаването на процеса на евроинтеграция.

"Трябва да се възстанови доверието в договора за добросъседство. Само чрез него може да изградим дългосрочно разбирателство и приятелство. Ключът за успешни добросъседски отношения е в изграждането на съвместни инфраструктурни, образователни и културни проекти, които да свързват двете страни. Уверен съм, че много скоро правителствата на България и Северна Македония ще обърнат гръб на национализма и ще се ангажират с конструктивни преговори, защото стените нямат място в нашите отношенията“.

Евродепутатът Кючюк увери Бучковски, че в качеството му на постоянен докладчик на Европейския парламент ще продължи да работи за създаване на план за сътрудничество между двете държави, който да има конкретни цели и програма за преодоляване на висящите двустранни въпроси, това ще позволи формалното започване на преговори за присъединяване с ЕС. Двамата се обединиха и около идеята за създаване на съвместни медийни проекти, които да сложат край на фалшивите новини и националистическата реторика.

„Бидейки най-близки, знаем много малко за другия. Много често ние спорим за неща, които са в миналото, но същевременно са обект на спекулации от страна на медиите. Ето защо, създаването на съвместни медийни проекти, които да сложат край на фалшивите новини и националистическата реторика, ще е от фундаментално значение за преодоляване на нашите различия.”, заяви Кючюк след срещата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хари Кейн ще е аут за Тотнъм между 2 седмици и месец и половина

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн ще мине обстойни медицински прегледи, за да стане ясно колко време ще отсъства. Както е известно капитанът на Англия получи контузии и в двата глезена по време на двубоя с Ливърпул, който "шпорите" загубиха с 1:3. Кейн ще мине скенер, като в Тотнъм се надяват […]