Лекар: Водим битка, за да измъкнем здравната система от лапите на политиците

NetNews

Основната битка, която водим, е да измъкнем здравната система от лапите на политиците. Повечето от бедите, с които хората се сблъскват по време на лечението си, са функция на това, че политиците държат всички лостове на управление на здравната система. Те контролират от най-високото до най-ниското ниво. Това коментира д-р Стойчо Кацаров, председател на Управителния съвет на Център защита правата в здравеопазването, в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

"Проблемите в здравната система са базирани върху правила, които изместват фокуса от лечение на болния към усвояване на парите от здравната каса. Тази година болниците получаваха пари от това колко болни са приели. Колкото болни приемеш, толкова повече пари в джобчето. Аз също съм търсил за свои познати легло, за да бъдат настанени чрез връзки. В същото време НЗОК публикува на сайта си, че 2/3 от леглата са свободни", допълни той.

"Попитахме и колко починали от коронавирус са починали вкъщи, а не в болница. Това е важна информация за това колко адекватно реагира здравната система. Официалният портал на правителството казва, че до 20 декември мин. г. са починали 6500 души от коронавирус. Правителството не можа да отговори на въпроса, препратиха ни към Здравната каса и по думите им те имат информация колко със сигурност са починали в болница. Оказа се, че в болница са починали 7400 души. С 900 повече, отколкото всички в Информационния портал".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивш пиар на БСП: Нинова принуди Радев да обяви кандидатурата си за втори мандат

В представите на Корнелия Нинова вътрешната опозиция излиза извън пределите на БСП. Всеки, който я пита за действията или бездействия в качеството и на председател на БСП бива острекиран, изгонен, изхвърлен, премахнат, премазан, демонизиран. Това коментира бившият прессекретар на БСП Валентин Кардамски в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" […]

подобни новини